Permanent hårborttagning
Soprano ICE Platinum

Vi erbjuder Permanent Hårborttagning med Soprano ICE Platinum, en av världens bästa och tekniskt ledande lasermaskiner från Alma Laser. Soprano ICE Platinum är snabb, säker och en mer precis metod för att uppnå ett permanent resultat. Dessutom är behandlingen mer eller mindre smärtfri.
För att uppnå ett optimalt resultat anpassas energin till hud- och hårfärg. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada därför väldigt liten.

Upplev den ultimata lösningen för hårborttagning med Soprano ICE Platinum! Vår avancerade teknologi kombinerar tre laserfrekvenser – Alexandrit 755nm, Diodlaser 810nm och ND-YAG 1064nm – i en enda enhet, vilket möjliggör skräddarsydda behandlingar för olika hårdjup. Med denna banbrytande kombination kan du njuta av en av de mest säkraste och mest effektiva hårborttagningsmaskinerna på marknaden.

Soprano ICE Platinum Laser

Frågor och svar

Hur många behandlingar krävs för att bli hårfri?

Antalet behandlingar varierar beroende på individuella faktorer, såsom hår-, hudfärg och ärftliga faktorer, men vanligtvis krävs 8-12 sessioner för att uppnå långvariga resultat. Vi rekommenderar en individuell konsultation för att skapa en anpassad behandlingsplan som passar dina specifika behov och önskemål. 


Är behandlingen smärtfri?

Ja, Soprano ICE platinum är känd för att erbjuda en nästintill smärtfri upplevelse tack vare inbyggd kylningsteknik som skyddar huden och förebygger bränningar. Dock kan man uppleva varma stickningar i huden, vilket är det man eftersträvar för att uppnå effekt.


Hur lång tid tar varje behandlingssession?

Tid för varje session varierar beroende på det behandlade områdets storlek, men behandlingarna är oftast snabba och bekväma.

Kan även känsliga områden behandlas?

Ja, Soprano Ice Platinum är säker att använda på känsliga områden som ansiktet, och dess skonsamma natur gör den idealisk för sensibla hudområden. Vi anpassar alla parametrar för att säkerställa säkerhet och effektivitet på alla behandlade områden.


Hur ofta bör man behandlas?

Det bör passera 6-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas.

Vilka hud- och hårtyper kan behandlas?

Soprano ICE Platinum är konstruerad för att vara säker och effektiv på alla hudtyper, inklusive mörkare hudtoner.
Bäst resultat uppnås vanligtvis på mörkare och grövre hårstrån, men även andra hårtyper kan behandlas. 


Kan personer med ljust eller grått hår behandlas?

Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta. Vi arbetar med varje individ för att maximera resultatet.


Finns det några biverkningar?

De flesta upplever minimala biverkningar, som mild rodnad eller svullnad, vilket vanligtvis försvinner snabbt efter behandlingen. Vi övervakar noggrant varje session för att säkerställa en säker och effektiv behandling för dig.

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till två år efter avslutad hårborttagning har visat på permanenta resultat. Detta är en tillräckligt lång observationstid, även för hudområden med lång växtcykel (exempelvis benen). Detta gäller dock inte hormonellt betingad ökad hårväxt.


Vilka bör inte utföra denna sorts behandling?

Gravida, eller personer som ammar bör undvika behandlingen, liksom de som har aktiv hudinfektion, eksem eller andra hudsjukdomar. Individer som tar mediciner som ökar ljuskänslighet bör rådgöra med läkare innan behandlingen. Det är viktigt att informera oss om eventuella medicinska tillstånd, allergier eller aktuell medicinering för att säkerställa en trygg och lämplig behandling.


Soprano ICE Platinum Laser

Tips för bästa resultat!

FÖRE behandling


  • Raka dig - Håret på behandlingsområdet skall rakas dagen innan eller samma dag. Vi kan hjälpa dig med detta på plats mot en avgift.  
  • Undvik solning - Minimera exponering för solen och använd solskydd på det område som ska behandlas för att undvika överdriven pigmentering. Minst 1 vecka före behandling
  • Avstå från vaxning - Undvik vaxning eller andra hårborttagningsmetoder som drar upp hårstråna från roten, eftersom detta kan påverka behandlingens effektivitet. Minst 30 dagar innan laser behandling. 
  • Informera om medicinering - Berätta för oss om eventuella mediciner eller tillskott du tar, särskilt de som kan påverka hudens känslighet.
  • Konsultera vid hudsjukdomar - Om du har en aktiv hudinfektion, eksem eller andra hudsjukdomar bör du rådfråga en läkare innan behandlingen. 


EFTER behandling


  • Använd solskydd - Skydda det behandlade området från direkt solljus och använd solskydd för att förhindra överkänslighet och pigmentförändringar.
  • Undvik värme - Undvik varma bad och bastu direkt efter behandlingen för att minimera risken för rodnad eller irritation.
  • Bokning av uppföljande behandlingar - Följ den rekommenderade behandlingsplanen och schemalägg uppföljande sessioner enligt råd för att uppnå bästa resultatet. 
  • Undvik aktiva ingredienser - Undvik produkter med starka kemiska ingredienser eller exfolierande ämnen på det behandlade området för att undvika irritation. 
  • Följ behandlingsråd - Följ råd och rekommendationer som ges, för att optimera resultat och minimera eventuella biverkningar.